Bengkung Belly Binding

Negen maanden heb je je baby in je buik gedragen en opeens is je baby geboren en je buik leeg.

Soms kan dit heel onwerkelijk zijn en overvalt je een gevoel van verlatenheid.

Een Bengkung Buikwikkeling geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

Wat is Bengkung Belly Binding?

Bengkung Belly Binding komt uit de Maleisische post partum traditie, waar vrouwen gedurende de eerste dagen na hun bevalling met stof worden ingebonden ter bevordering van hun herstel. De belly bind waar je liefdevol mee ingebonden wordt is een lange katoenen lap van 17 meter. De belly bind is een effectieve en belangrijke manier om je te helpen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht.

Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en en extra gewicht vast. Dit heeft een reden; je baby wordt als het ware omringd door vet, lucht en water om beschermd te zijn. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd tot de cellen weer zijn zoals voor je zwangerschap. Het is met behulp van de buikwikkel dat dit wordt bespoedigd door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso, waardoor na de bevalling dit gebied als het ware gesloten wordt.

Naast alle fysieke voordelen van het dragen van een belly bind krijg ik vaak terug dat vrouwen zich letterlijk gesteund voelen en beter bij zichzelf kunnen blijven in de soms overweldigende periode na de bevalling. Tevens zorgt het ervoor dat het hele buikgebied aangenaam warm blijft zodat de warmte zijn werk kan doen bij het herstel en ervaar je minder nek- en bovenrug klachten door het (borst)voeden. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de buikwikkel om.

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de belly bind voornamelijk ‘s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen.

De eerste 2 weken na je bevalling kan de buikwikkel tot wel 24 uur gedragen worden,

daarna is 6-10 uur voldoende. De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Wat kun je verwachten van een 
Bengkung Belly Binding behandeling?

Ik kom aan huis om in jouw veilig en fijne omgeving je deze therapeutische en ondersteunende behandeling te geven. We beginnen met voorbereidend lichaamswerk voordat de buikwikkel wordt omgedaan. Dit bestaat uit verwarmende moxa (bijvoetskruid), een helende buikmassage en zachte voetmassage. De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 dagen na je bevalling plaats. Na een keizersnede kijken we samen hoe snel het voor jou goed voelt de buikwikkel om te doen. Belangrijk is dat we de wond eerst goed laten genezen. 

Het liefst herhaal je deze behandeling om de 5-7 dagen dagen. Ik kan jou of je partner aanleren hoe jullie zelf de buikwikkel kunnen omdoen. 

Bengkung Belly Binding sessie (ong 2 uur)

• verwarmende moxa

• helende buikmassage

• castorolie buikpakking

• zachte voetmassage

• bengkung buikwikkeling

 

€150,- voor een losse sessie 

N.B. Ik bied deze behandeling alleen aan in Amsterdam en Amstelveen. 

+ €70,- bijdrage voor huur en borg van de belly bind, die volledig wordt geretourneerd na teruggave van de Belly Bind

PS. Als aanvullende herstellende behandeling is een rustgevend vaginaal kruiden stoombad of -zitbad een aanrader. Inclusief kruiden bedraagt dit 35 euro per keer of 100 euro voor drie keer. 

Benkung belly bind_edited.jpg

Overige diensten

Postpartum doula

Gun je jezelf naast de 8 dagen kraamzorg, emotionele en praktische ondersteuning tijdens en na het kraambed ter bevordering van je eigen herstel. Iemand die je helpt bij de (borst)voeding, de hechting met je kindje en die jouw verzorgt door voedzame maaltijden/snack/smoothies (voor) te bereiden. Kraammassages & sitz bath. Informatie geeft over wat normaal is en wanneer je je arts, verloskundige of expert moet in schakelen. Kortom, iemand die je (en jouw partner) begeleid in de transitie naar ouderschap. 

Het aanbod is op maat. Vanaf 43,- per uur, minimale afname 10 uur in de kraamperiode.

Eenmalige ondersteuning

Wil je geen doula bij je bevalling, maar heb je wel de behoefte aan ondersteuning om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling? Of na de geboorte behoefte aan een luisterend oor, kun je wel wat info en advies gebruiken over je herstel en het omgaan met je pasgeboren baby? Tijdens de zwangerschap en/of moederschap kan je ook losse afspraken met me inplannen. Een losse afspraak kan in-person en online. Het aanbod is op maat.

Voor een losse afspraak reken ik 65,- per uur. 

Transformatie coaching

Wil je meer uit je zwangerschap en bevalling halen dan alleen een gezond kind op de wereld zetten? Wil je deze transformerende gebeurtenis een empowering ervaring voor jezelf laten zijn? Wil je de diepte in en durf je je angsten in de ogen te kijken, de pijn doorvoelen om zo nog meer in verbinding met jezelf te komen (en je kindje)? En toekomstige generaties helen. Dan ga ik deze moedige stap graag met je aan, en begeleid je om die innerlijke Goddess, met oneindige kracht en liefde, in jou te hervinden.

Het is de essentie van vrouwen: creëren. Mensen het leven geven. Leven! 

Deze coach sessie gaat dieper dan wat ik tijdens de geboorte- of zwangerschapsbegeleiding kan bieden. Een coach sessie

kan in-person en online. Het aanbod is op maat. Voor losse coach gesprekken reken ik 72,- per uur. 

Cadeau idee: Doula Elvira Voucher

Een voucher ter waarde van €50,- of €100,- geldig een jaar na aanschaf, zodat je familie en vrienden je een écht waardevol cadeau kunnen geven: een liefdevolle bijdrage aan een onvergetelijke geboorte of postpartum support.

Voor meer informatie of de algemene voorwaarden, stuur me een mail.

Iedereen verdient ondersteuning.

Gun jij het jezelf?