top of page

Baby massage

Why baby massageFirst of all because it's just fun to do!

But baby massage is also good for the physical and mental development of your child.

Babies love to be massaged. It is a good way to make the bond between you and your baby even more intense. Through massage you make contact with your baby in a different way and you learn to understand your baby even better. Moreover, massage provides many positive effects for your baby and for you.

Babymassage course
Private or in a small group

Als A-level Babymassage docent leer ik je tijdens een cursus stap voor stap de massage technieken volgens de Babymassage Nederland methode. Je leert een ontspanningsmassage op maat.     

Elke baby is uniek en heeft een andere aanpak nodig. Ik beheers massage-technieken uit verschillende stromingen, waardoor ik goed in kan inspelen op de persoonlijke behoefte van jouw baby. Ik gebruik hierbij mijn intuïtie en leer jou tijdens het masseren te vertrouwen op je gevoel. Hier zul je in het dagelijks leven ook profijt van hebben.
Een massage op maat zorgt ervoor dat jouw baby meer van de massage geniet en de positieve effecten zullen nog groter zijn.

Daarnaast kijken we wat er verder voor jullie persoonlijk nodig is. Je kunt hierbij denken aan een holistische massage, baby-yoga of bijvoorbeeld de commode massage. 

Allemaal waardevolle massages die bij zullen dragen aan nog meer ontspanning en verbinding.

Heeft je kindje last van babykwaaltjes zoals darmkrampjes, voorkeurshouding, overstrekken, verkoudheid of doorkomende tandjes? Uiteraard leer ik je technieken waarmee jij een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de kwaaltjes.

De slaap lekker massage ontvang je er bovendien nog gratis bij. Hier zul je nog lang na de babytijd plezier van hebben.

Het is voor jezelf en je baby fijn als je thuis ook gaat masseren. Je zult dan sneller de technieken helemaal eigen maken. Je baby raakt zo ook sneller vertrouwd met de massage.

IMG_9750.heic
Logo-RGDB-Babymassage-Nederland-300x239.png

"Baby massage is taking time for yourself and your baby".

The benefits of baby massage.

Many!! soon I will write them out for you. until then Daddy Google can answer this for you :) 

Location & possibilities

  • Individual course at your home at a time of your choosing. Start date and time in consultation. 

  • Individual course at your home, together with a friend and baby. Start date & time in consultation;

  • Small group course of a maximum of 3 adults with baby, in a nice room at Stories, where I have my practice at Emmaplein 7a. Get your own group together. Prices on request. 

Since the amount of stimulation for a baby is still limited at the beginning of the day, baby massage works best in the mornings. 

Prefer another day? Don't let this be an obstacle. Together we can see what is possible. 

Frequently Asked Questions

  • From what age can I follow a baby massage course with my baby?

Een goede richtlijn is zes weken. Voor een baby is het fijn als hij eerst even kan ‘wennen’ aan zijn nieuwe ‘leventje’ voordat hij meegenomen wordt naar een cursus. Het is wel mogelijk om al in de kraamperiode aan huis babymassage in de kraamperiode te leren, dit zijn prikkelarme technieken.

  • When can you massage a term baby?

Een a terme baby mag je direct na de geboorte masseren met prikkelarme technieken. Van een à terme bevalling is sprake als je bevalt tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Masseer in het begin heel zacht en niet langer dan 5 á 10 minuten. De kraammassage is ook erg geschikt voor pasgeboren baby's. Deze technieken kun je leren in de special ‘Babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting'. De technieken die je leert in de cursus zijn ontwikkeld door Babymassage Nederland en zijn anders dan de reguliere babymassage.

  • When can you massage a premature baby?

Vanaf ongeveer 30 weken kan een verpleegkundige of de ouder een baby masseren met prikkelarme technieken. Doe dit altijd in overleg met de behandelend arts.

  • Which techniques are low-stimulus?

* Onderrug wiegen * De onderrug en billen * De beentjes melken * Omvattende druk (loving hug) * De technieken op rug * Polariteitsmassage * Holistisch pulsen * Alle technieken die je leert in de speciale cursus 'Babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting'.

  • What is useful for the massage? That the baby has already drunk or not? Can I feed during the course?

Ja, dat is geen enkel probleem. Er is genoeg ruimte en tijd om een kindje te voeden. Een kindje thuis wat eerder voeden werkt vaak niet. Een kindje moet dan meestal wakker gemaakt worden en wordt op die manier helemaal uit zijn ritme gehaald. De kans dat je met een onrustige baby op de cursus komt is hierdoor zeer aannemelijk.

  • ​​Which is better? Bathe the baby first and then massage or vice versa.

Beide hebben zo hun voor- en nadelen. De voordelen van eerst in bad en daarna masseren is dat de huid weer lekker ingeolied wordt en baby warm is. Het bad wordt niet vies en baby is niet glibberig. Nadeel kan zijn dat een baby al iets te moe is om nog gemasseerd te worden, dat kan andersom ook zo zijn. Eerst masseren en daarna in bad kan maken dat de baby nog er glibberig is van de olie en het tillen en vasthouden van de baby in bad lastiger maakt.

​Do you have questions, suggestions or need help? Get in touch.

bottom of page