top of page

Babymassage

Waarom babymassage? In de eerste plaats omdat het gewoon leuk is om te doen!

Maar babymassage is ook goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je kindje.  Baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Het is een goede manier om het contact tussen jou en je baby nog intenser te maken. Door de massage maak je op een andere manier contact met je baby en leer jij je baby nog beter begrijpen. Bovendien zorgt massage voor veel positieve effecten voor je baby én voor jou.

Babymassage cursus
Privé of in een kleine groep

Als A-level Babymassage docent leer ik je tijdens een cursus stap voor stap de massage technieken volgens de Babymassage Nederland methode. Je leert een ontspanningsmassage op maat.    

Elke baby is uniek en heeft een andere aanpak nodig. Ik beheers massage-technieken uit verschillende stromingen, waardoor ik goed in kan inspelen op de persoonlijke behoefte van jouw baby. Ik gebruik hierbij mijn intuïtie en leer jou tijdens het masseren te vertrouwen op je gevoel. Hier zul je in het dagelijks leven ook profijt van hebben.
Een massage op maat zorgt ervoor dat jouw baby meer van de massage geniet en de positieve effecten zullen nog groter zijn.

Daarnaast kijken we wat er verder voor jullie persoonlijk nodig is. Je kunt hierbij denken aan een holistische massage, baby-yoga of bijvoorbeeld de commode massage.

Allemaal waardevolle massages die bij zullen dragen aan nog meer ontspanning en verbinding.

Heeft je kindje last van babykwaaltjes zoals darmkrampjes, voorkeurshouding, overstrekken, verkoudheid of doorkomende tandjes? Uiteraard leer ik je technieken waarmee jij een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de kwaaltjes.

De slaap lekker massage ontvang je er bovendien nog gratis bij. Hier zul je nog lang na de babytijd plezier van hebben.

Het is voor jezelf en je baby fijn als je thuis ook gaat masseren. Je zult dan sneller de technieken helemaal eigen maken. Je baby raakt zo ook sneller vertrouwd met de massage.

IMG_9750.heic
Logo-RGDB-Babymassage-Nederland-300x239.png

"Babymassage is tijd nemen voor jezelf en je baby".

De positieve effecten van babymassage

Wist je dat Babymassage enorm veel positieve effecten heeft? Het zijn er maar liefst 20! 

Door regelmatig te masseren zal je zien dat de vele voordelen van massage positief invloed heeft op je baby én op jou. Met deze mooie en fijne effecten van massage zal je een nóg blijere en ontspannen baby hebben. 

Lees hier de 20 positieve effecten van babymassage voor je baby.

Locatie & mogelijkheden

  • Privé cursus bij jouw thuis op een door jouw gekozen moment. Startdatum & tijd  in overleg.

       Kosten: EUR 175,- voor 3 sessies van een uur. Het is ook mogelijk om 1 sessie van ruim 75 minuten te boeken voor EUR 80,-                     Prijzen zijn inclusief massage olie en hand-out met massage technieken. 

  • Kleine groepscursus van maximaal 3 volwassenen/baby's, in een fijne kamer bij Stories  of bij jouw thuis. Een kleine groepscursus bestaat uit 3 tot 4 sessies. Maar al naargelang het aantal aanmeldingen en belangstelling van cursusdagen, zullen doorlopend steeds nieuwe cursussen van start gaan. Meest geschikte tijd is  tussen 9:30 en 11:30 uur. Mail voor exacte dagen/tijden. 

  • Eigen groepscursus door je eigen groep samen te stellen, bijvoorbeeld met moeders van je zwangerschapscursus of zwangerschapsyoga. Prijs op aanvraag, hierbij alvast een indicatie: bij 3 ouders EUR 35,- per ouder/baby voor een losse sessie van een ruim uur. Prijs is inclusief massage olie en handout met massagetechnieken zodat je na de cursus ook veel kan masseren.

Aangezien de hoeveelheid prikkels voor een baby aan het begin van de dag nog beperkt is, komt de cursus babymassage in de ochtend het beste tot zijn recht. 

Voorkeur voor een andere dag? Laat dit geen belemmering zijn. We kunnen samen kijken wat mogelijk is. 

Prijzen zijn excl. reis en/of parkeerkosten a 0,29 per km. 

Veelgestelde vragen

  • Vanaf welke leeftijd kan ik een cursus babymassage volgen met mijn baby?

Een goede richtlijn is zes weken. Voor een baby is het fijn als hij eerst even kan ‘wennen’ aan zijn nieuwe ‘leventje’ voordat hij meegenomen wordt naar een cursus. Het is wel mogelijk om al in de kraamperiode aan huis babymassage in de kraamperiode te leren, dit zijn prikkelarme technieken.

  • Wanneer mag je een a terme baby masseren?

Een a terme baby mag je direct na de geboorte masseren met prikkelarme technieken. Van een à terme bevalling is sprake als je bevalt tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Masseer in het begin heel zacht en niet langer dan 5 á 10 minuten. De kraammassage is ook erg geschikt voor pasgeboren baby's. Deze technieken kun je leren in de special ‘Babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting'. De technieken die je leert in de cursus zijn ontwikkeld door Babymassage Nederland en zijn anders dan de reguliere babymassage.

  • Wanneer mag je een prematuur geboren baby masseren?

Vanaf ongeveer 30 weken kan een verpleegkundige of de ouder een baby masseren met prikkelarme technieken. Doe dit altijd in overleg met de behandelend arts.

  • Welke technieken zijn prikkelarm?

* Onderrug wiegen * De onderrug en billen * De beentjes melken * Omvattende druk (loving hug) * De technieken op rug * Polariteitsmassage * Holistisch pulsen * Alle technieken die je leert in de speciale cursus 'Babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting'.

  • Wat is handig voor de massage? Dat de baby al gedronken heeft of juist niet? Kan ik tijdens de cursus voeden?

Ja, dat is geen enkel probleem. Er is genoeg ruimte en tijd om een kindje te voeden. Een kindje thuis wat eerder voeden werkt vaak niet. Een kindje moet dan meestal wakker gemaakt worden en wordt op die manier helemaal uit zijn ritme gehaald. De kans dat je met een onrustige baby op de cursus komt is hierdoor zeer aannemelijk.

  • ​​Wat is beter? De baby eerst in bad en daarna masseren of juist andersom.

Beide hebben zo hun voor- en nadelen. De voordelen van eerst in bad en daarna masseren is dat de huid weer lekker ingeolied wordt en baby warm is. Het bad wordt niet vies en baby is niet glibberig. Nadeel kan zijn dat een baby al iets te moe is om nog gemasseerd te worden, dat kan andersom ook zo zijn. Eerst masseren en daarna in bad kan maken dat de baby nog er glibberig is van de olie en het tillen en vasthouden van de baby in bad lastiger maakt.

​Heb je vragen, suggesties of hulp nodig? Neem contact op.

bottom of page