Babymassage

Waarom babymassage? In de eerste plaats omdat het gewoon leuk is om te doen!

Maar babymassage is ook goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je kindje.  Baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Het is een goede manier om het contact tussen jou en je baby nog intenser te maken. Door de massage maak je op een andere manier contact met je baby en leer jij je baby nog beter begrijpen. Bovendien zorgt massage voor veel positieve effecten voor je baby én voor jou.

Babymassage cursus

Als A-level Babymassage docent leer ik je tijdens de (groep)cursus van 3 keer 1,5 uur stap voor stap de massage technieken volgens de Babymassage Nederland methode. Je leert een ontspanningsmassage op maat.    

Elke baby is uniek en heeft een andere aanpak nodig. Ik beheers massage-technieken uit verschillende stromingen, waardoor ik goed in kan inspelen op de persoonlijke behoefte van jouw baby. Ik gebruik hierbij mijn intuïtie en leer jou tijdens het masseren te vertrouwen op je gevoel. Hier zul je in het dagelijks leven ook profijt van hebben.
Een massage op maat zorgt ervoor dat jouw baby meer van de massage geniet en de positieve effecten zullen nog groter zijn.

Daarnaast kijken we wat er verder voor jullie persoonlijk nodig is. Je kunt hierbij denken aan een holistische massage, baby-yoga of bijvoorbeeld de commode massage. Allemaal waardevolle massages die bij zullen dragen aan nog meer ontspanning en verbinding.

Heeft je kindje last van babykwaaltjes zoals darmkrampjes, voorkeurshouding, overstrekken, verkoudheid of doorkomende tandjes? Uiteraard leer ik je technieken waarmee jij een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de kwaaltjes.

De slaaplekker massage ontvang je er bovendien nog gratis bij. Hier zul je nog lang na de babytijd plezier van hebben.

Het is voor jezelf en je baby fijn als je thuis ook gaat masseren. Je zult dan sneller de technieken helemaal eigen maken. Je baby raakt zo ook sneller vertrouwd met de massage.

IMG_9750.heic

Je baby beter leren kennen en samen heerlijk ontspannen 

De positieve effecten van babymassage

Wist je dat Babymassage enorm veel positieve effecten heeft? Het zijn er maar liefst 20! 

Door regelmatig te masseren zal je zien dat de vele voordelen van massage positief invloed heeft op je baby én op jou. Met deze mooie en fijne effecten van massage zal je een nóg blijere en ontspannen baby hebben. 

Lees hier de 20 positieve effecten van babymassage voor je baby.

Locatie & mogelijkheden

  • Individuele cursus bij jouw thuis op een door jouw gekozen moment. Startdatum in overleg. 

  • Individuele cursus bij jouw thuis, samen met een vriend(in) en baby. Startdatum & tijd in overleg. 

  • Kleine groepscursus van maximaal 3 of 4 volwassenen met baby, in een fijne kamer bij Stories, waar ik mijn coachpraktijk heb aan het Emmaplein 7a. Eerstvolgende groep start in januari 2023. Maar al naargelang het aantal aanmeldingen en belangstelling van cursusdagen, zullen doorlopend steeds nieuwe cursussen van start gaan. Mogelijke cursusdagen zijn woensdag, vrijdag & zaterdag tussen 9:30 en 11:30 uur. 

Aangezien de hoeveelheid prikkels voor een baby aan het begin van de dag nog beperkt is, komt de cursus babymassage in de ochtend het beste tot zijn recht. 

Voorkeur voor een andere dag? Laat dit geen belemmering zijn. We kunnen samen kijken wat mogelijk is. Wellicht lukt het een extra groep in te plannen.