top of page

Craniosacrale ontspanning

Bewust in je lichaam met cranio. Je lichaam is wijzer dan je misschien denkt. Het heeft een groot vermogen om zichzelf te herstellen. Door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, trauma, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het zelfherstellend vermogen van je lichaam verzwakt zijn. Dit kan klachten geven.

Een craniotherapeut heeft vaak maar een enkele lichaamsgericht behandelingen nodig om je zelfherstellend vermogen weer op gang te brengen. Waardoor je beter in je vel komt te zitten.  

Craniosacraal therapie
cranio sacraal

Wat is cranio? 

Craniosacraal therapie is lichaamswerk gericht op het zelfherstellend vermogen van de gehele mens. Cranio werkt met het centrale zenuwstelsel, vergroot het lichaamsbewustzijn en geeft diepe ontspanning. Met zachte aanrakingen maakt het je bindweefsel (fascia) los en brengt het je in contact met wat er in je lijf is opgeslagen. Bindweefsel speelt een belangrijke rol voor je gezondheid en welbevinden. Door het toestaan en (h)erkennen van wat je voelt kan pijn loskomen en de orde zich herstellen. Dit nieuwe bewustzijn creëert ruimte voor verandering en herstel. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt op een zachte manier aangesproken.

 

Craniosacraal therapie is een combinatie van technieken uit de osteopathie en chiropractie, met een holistische benadering. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Als cranio behandelaar luister ik met m'n handen en faciliteer het proces dat zich opent. Hierdoor kan er weer beweging komen in wat vast is komen te zitten, zich openen wat afgesloten is geraakt en in verbinding komen met wat zich afgescheiden heeft. Met als resultaat dat je je lichter, opgeruimd en energieker voelt. Je gezondheid verbetert en je komt weer in contact met jezelf als mens. Er is meer ruimte gekomen voor jouw ware essentie. 

Cranio review Lex
Cranio review Marloes
buik bekken massage cranio.jpeg
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Voor wie?

Cranio ondersteunt bij het herstellen van de balans bij allerlei soorten klachten. Het kan om concrete klachten gaan, maar ook klachten die je niet goed thuis kan brengen, zoals wanneer je niet lekker in je vel zit en je gedachten ernaar gaan staan.

 

Uit balans zijn levert stress op. Dit proces verloopt vaak onbewust en onderhuids. Hoe langer de onbalans duurt, hoe vaster je komt te zitten. Je lichaam geeft steeds meer aan dat je voorbij loopt aan jezelf en dat wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Dankzij de diepwerkende kracht van cranio en mijn werkwijze als behandelaar, krijg je weer een vertrouwensband met je eigen lichaam en je oorspronkelijke bewegingsruimte. Weer thuiskomen bij jezelf. 

Wanneer cranio?

• als ondersteuning van reguliere zorg
• bij spanning, stress of burn-out
• bij persoonlijke groei en ontwikkeling
• als moeder en kind een moeizame start hebben

• als bij ziekte een diepgaand herstel nodig is

• als trauma en letsel klachten blijven geven
• als aanraking niet meer vanzelfsprekend is

Cranio in de praktijk

De behandeling start met een gesprek waarbij ik je een aantal vragen stel om inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van je klachten. Er is alle tijd en ruimte voor jou. 

 

Cranio werkt met zachte hand aanrakingen. Tijdens een behandeling lig je in je eigen comfortabele kleding (mag niet strak zitten) op de massagetafel en de meeste tijd lig je bedekt onder een dekentje. Ik maak verbinding met de triggerpointgebieden over je hele lichaam. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het hoofd, de romp, de knieën en de voeten. 

 

Een behandeling duurt 60 of 90 minuten en vindt plaats bij mij in de praktijk (Emmaplein 7a, A'dam).

Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. 

Het aantal benodigde behandelingen is ook afhankelijk van de aard van de klachten, de hulpvraag en de reactie op de behandeling. 

Je kunt een losse sessie boeken of een reeks voor meer resultaat. Bespaar met een rittenkaart. 

Self care is not an expense,

it is an investment.

Boek hier je cranio behandeling

bottom of page