top of page

Craniosacrale ontspanning

Bewust in je lichaam met cranio. Je lichaam is wijzer dan je misschien denkt. Het heeft een groot vermogen om zichzelf te herstellen. Door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, trauma, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het zelfherstellend vermogen van je lichaam verzwakt zijn. Dit kan klachten geven.

Een craniotherapeut heeft vaak maar een enkele lichaamsgericht behandelingen nodig om je zelfherstellend vermogen weer op gang te brengen. Waardoor je beter in je vel komt te zitten.  

Craniosacraal therapie
cranio sacraal

Wat is cranio? 

Craniosacraal therapie is lichaamswerk gericht op het zelfherstellend vermogen van de gehele mens. Zowel fysieke als emotionele klachten behandelt een craniotherapeut lichaamsgericht. Een zachte massagevorm. Craniosacraal therapie is een combinatie van technieken uit de osteopathie en chiropractie. Cranio gebruikt het bindweefselsysteem (de fascia) om blokkades in het lichaam op te sporen en te behandelen. Bindweefsel speelt een belangrijke rol voor je gezondheid en welbevinden. Het verbindt alle structuren in je lichaam met elkaar en vormt een uitgebreid netwerk. Dat strekt zich uit van de oppervlakte (huid) tot diep vanbinnen. Je bindweefsel heeft veel functies en kan de oorzaak zijn van je pijn en je klachten. 

 

Hierbij wordt je klacht holistisch benaderd. Uitgangspunt hierbij is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Door zachte manuele technieken optimaliseer je met cranio de balans in het bindweefselsysteem en het zenuwstelsel. Het geeft een helende beweging in je lichaam en het helpt je te ontspannen. Je kunt inzicht krijgen in de oorzaak van je klacht. Dit nieuwe bewustzijn creëert ruimte voor verandering en herstel. Je gezondheid verbetert en je komt weer in contact met jezelf als mens.  

Cranio review Lex
Cranio review Marloes

Wanneer cranio?

  • Als ondersteuning van reguliere zorg

  • Bij spanning, vermoeidheid, stress of burn-out

  • bij persoonlijke groei en ontwikkeling 

  • bij chronische pijn

  • bij hoofdpijn en migraine

  • als moeder en kind een moeizame start hebben (gehad)

  • als bij ziekte een diepgaand herstel nodig is

  • als trauma en letsel klachten blijven geven

  • als aanraking niet meer vanzelfsprekend is

Voor volwassenen

Uit balans zijn levert stress op. Dit proces verloopt vaak onbewust en onderhuids. Hoe langer de onbalans duurt, hoe vaster je komt te zitten. Je lichaam geeft steeds meer aan dat je voorbij loopt aan jezelf en dat wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Dankzij de diepwerkende kracht van cranio en mijn werkwijze als behandelaar, krijg je weer een vertrouwensband met je eigen lichaam en je oorspronkelijke bewegingsruimte. Weer thuiskomen bij jezelf. 

Cranio in de praktijk

De behandeling start met een gesprek waarbij ik je een aantal vragen stel om inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van je klachten. Er is alle tijd en ruimte voor jou. 

 

Cranio werkt met zachte hand opleggingen. Tijdens een behandeling lig je in je eigen comfortabele kleding (mag niet strak zitten) op de massagetafel en de meeste tijd lig je bedekt onder een dekentje. Ik maak verbinding met de triggerpointgebieden over je hele lichaam. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het hoofd, de romp, de knieën en de voeten. 

 

Een behandeling duurt 60 of 90 minuten en vindt plaats bij mij in de praktijk (Emmaplein 7a, A'dam).

Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. 

Het aantal benodigde behandelingen is ook afhankelijk van de aard van de klachten, de hulpvraag en de reactie op de behandeling. 

Je kunt een losse sessie boeken. Bespaar met een rittenkaart. 

Self care is not an expense,

it is an investment.

bottom of page