top of page

Even voorstellen... 

"Van ongeduldig, moe, twijfelaar en pijn, naar meer innerlijke rust, energieker, veerkrachtiger en liefdevoller". 

Als ik succesvol ben dan ... 

Ik ben een enthousiaste, gedreven en ondernemende vrouw, die een uitdaging niet uit de weggaat. Met een mentaliteit van doorgaan en hard werken. Deze eigenschappen hebben me ver gebracht; VWO afgerond, op landelijk niveau geturnd, studie versnelt afgerond, de wereld over gereisd, in het buitenland gewoond en gewerkt, een 'goede' baan op de Zuidas.

Ik dacht lang dat als ik succesvol zou zijn en carrière zou maken dat ik gelukkig zou zijn, maar in werkelijkheid voelde ik me steeds meer gestrest en ongelukkiger worden. Dit uitte zich vooral in vage fysieke klachten, zo had ik RSI, nek- en gewrichtspijn en krachtverlies in mijn arm.

Het ging niet langer ik was opgebrand; ik was te moe, ongelukkig, kon niet meer helder nadenken en had continue pijn. Er moest iets veranderen! Zo heb ik in de ogen van velen destijds vrij abrupt mijn ontslag ingediend. 

Nadat ik die keuze in mei 2018 had gemaakt, kon ik weer mogelijkheden zien.

Kort daarna heb ik me aangemeld voor de twee-jarige opleiding Holistische LeefstijlCoaching aan de Academie voor Holistisch Coachen. De interesse voor persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, voeding en beweging was er namelijk al een aantal jaren, mede door de yoga training die ik in 2014 in Australië heb gevolgd.

Door de opleiding ben ik kritischer en liefdevoller, maar vooral met meer zachtheid naar mezelf en m’n leven gaan kijken. Wat wil ik? Wat maakt mij gelukkig?

Daarnaast ben ik opnieuw naar m’n lichaam gaan luisteren, want ik had haar signalen zo lang genegeerd. Ik ben mezelf beter gaan voeden, heb een betere balans tussen in- en ontspanning gevonden en heb de kracht van ademen (her)ontdekt. Door er bewust bij stil te staan en hulp te aanvaarden, heb ik meer inzicht in m'n eigen (binnen)wereld gekregen. Ik weet nu dat in stilstand de grootste vooruitgang zit en kwetsbaar zijn krachtig kan voelen. 

In de loop der tijd ontdekte ik dat ik ook best goed ben en plezier beleef aan het coachen van mensen in de verbinding van lichaam, geest en ziel herstellen. Voor een meer gebalanceerd, gelukkiger en gezonder leven. 

Ook ontdekte ik  dat veel van onze overtuigingen en struggles uit onze opvoeding, kindertijd en zelfs van voor de geboorte komen. Hierdoor speelde ik af en toe met de gedachte om kinderen te gaan coachen. 

Maar toen in het voorjaar van 2020 werd m'n leven nogmaals op de kop gezet..

Wat wil ik? 

Elvira - over mij

Sta je jezelf toe te genieten van de mooie dingen in het leven? Hou je van jezelf? Leef je je eigen unieke leven? Durf je jezelf te laten zien en horen?  

Vragen die ik nu volmondig met JA kan beantwoorden.  

Leer mij nog beter kennen door deze interviews: 

"Loslaten om te groeien"

"Mijn pad naar het doulaschap"

"Een krachtige vrouw met een zijdezacht randje."

"Ik deed tot drie jaar geleden compleet iets anders"

"Holistische Praktijk rondom Geboorte & Ontspanning van Elvira Broersma"

"Luister naar je lichaam, het geeft signalen van liefde naar ons, het is aan onszelf of we ze oppikken en er naar luisteren"

Dora Barens Fotografie

Mijn pad naar het doulaschap

Ongepland was ik zwanger geworden​ in het voorjaar van 2020, rond mijn 30e verjaardag..  Sowieso al een mijlpaal en ging ik me nogmaals afvragen; hoe wil ik m'n leven leven en kinderen opvoeden? en in welke situatie? 

Ik heb toen bewust gekozen om de zwangerschap vroegtijdig af te breken, uit liefde voor mezelf en mijn sterrendochtertje. Deze gebeurtenis leidde me richting het doulaschap. Een fascinatie voor de pre- en perinatale psychologie heeft zich ontwikkelt en een liefde om aanstaande ouders te inspireren en motiveren om in hun kracht te staan, hun ouderlijk instinct aan te spreken, tijdens de zwangerschap, geboorte en postpartum periode. Kortom de eerste 100 dagen van een kind, voor een kansrijke start. 

Het is een eer om hier ouders (to be) in te begeleiden en ze als familie te zien floreren! Zien dat er meer rust en vertrouwen in hun lijf en leven is. 

Lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgerichte coaching

Naast het doulaschap blijf ik mijzelf ontwikkelen, ik ben mij nog meer gaan specialiseren in therapeutisch lichaamswerk, met name holistische massages rondom geboorte en craniosacraal therapie (voor zowel mannen als vrouwen). 

 

De wijsheid en de informatie die ons lichaam bezit is immens, maar vaak luisteren we er niet naar. Massage is de oudste vorm van lichaamswerk. In combinatie met holistisch coaching, jaren doula ervaring en verschillende lichaamsgerichte therapieën heb ik diverse tools die ik inzet om de (hormonale) balans te herstellen.

 

Ik vind het fantastisch om samen aan de slag te gaan, met name vrouwen (in de fase van kinderwens, zwangerschap en (ver) na de bevalling) om de balans te (her)vinden en zichzelf beter te leren kennen. Door te luisteren naar je lichaam, lukt het om geblokkeerde energie los te laten en compassie te voelen. Op dat moment kan het genezingsproces beginnen. 

Tijdens een sessie of 1:1 op-maat-gemaakt coachtraject ben ik de spaceholder voor je lichaam om die te helpen ontspannen, te laten ervaren en voelen en zo ruimte te geven aan jouw ware essentie!

Je zelf herstellend vermogen weer op gang te brengen. Waardoor je beter in je vel komt te zitten! 

bottom of page