top of page

Doula geboorte begeleiding

Het is een eer om getuige te zijn van de geboorte van een gezin. 

Ik ben er voor jou (en je partner) tijdens de zwangerschap, de geboorte en de postpartum periode. De begeleiding van elke moeder is uniek. Samen kijken we waar behoefte naar is

en ik stem mijn ondersteuning af op jouw wensen, behoeften en achtergrond. 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! 

Verschillende pakketten

Ik bied verschillende pakketten aan, waaronder een ‘first time parent’ pakket en een ‘parent again’ pakket, zodat jij kunt kiezen hoeveel aandacht en begeleiding bij je/jullie past tijdens de zwangerschap en bevalling. Alle pakketten kunnen uitgebreid worden met losse opties of langere sessies; denk aan zwangerschapsmassage, babymassage cursus, professionele geboortefotografie of postpartum behandelingen/suppport. Als je ondanks de diverse mogelijkheden nog andere wensen hebt, dan bespreek ik die graag samen. 

De betaling voor de doula services is opgedeeld in 2 of 3 facturen, maar is uiterlijk in de 36e week zwangerschap voldaan. De eerste factuur ontvang je na het intakegesprek. Mochten de kosten een probleem voor je zijn, neem dan toch contact met me op, dan bespreken we jouw mogelijkheden en eventueel een betalingsregeling. Tip: Ga bij je werkgever na of je een persoonlijke keuzebudget of opleidingsbudget hebt. 

Als je mij last minute (na 35 weken) als je doula bij je bevalling wilt, dan kan ik je alleen aannemen als mijn agenda dat toelaat en tegen een meerprijs van 200,- incl. BTW. 

Dit omdat ik je in hele korte tijd zo goed mogelijk moet voorbereiden voor je bevalling en een vertrouwensband wil opbouwen met jou en je partner.

Mochten er sessies komen te vervallen omdat je bevalt voordat alle prenatale sessies gegeven zijn, dan kijken we samen naar de beste oplossing. Bijvoorbeeld postpartum ondersteuning, een belly binding behandeling of een babymassage cursus

_MG_1615.jpg

'First time parents' 

pakket

_MG_1952.jpg
_MG_1902.jpg

'Parents again' 

pakket

20210324_060753.jpg

Als ik jouw geboorte doula ben, begeleid ik je tijdens je zwangerschap en ik ben continue aanwezig bij de geboorte. Het volgende kun je tijdens dit 'first time parents' traject verwachten: 

 • Gratis en vrijblijvend kennismaken via Zoom (40 min) om te kijken of het klikt, liefst met je partner aanwezig.

 • Intakegesprek van 1-1,5 uur met de aanstaande moeder alleen & vader ook apart, via Zoom of in-person in mijn coachpraktijk.

 • 1 sessie van 1,5 tot 2 uur over wat 'natuurlijk bevallen' in Nederland is en opzet geboorteplan. 

 • 2 sessies van 1,5 uur met veel praktische tips voor de partner en aandacht voor ontspanning, massage, ademhalingsoefeningen, OFP en (pers)houdingen. 

 • 1 sessie van 1 uur ter voorbereiding op de periode na de geboorte + ontvangt een postpartum plan

 • (Telefonische) aanwezigheid bij verloskundige (indien gewenst)

 • Hulp bij het schrijven van een geboorteplan

 • 1 (online) sessie tegen het einde van de zwangerschap waarin we alles nog een keer doornemen. 

 • Tijdens de hele periode ben ik beschikbaar voor vragen via e-mail, whatsapp en telefoon. 

 • Gratis gebruik van rebozo & TENS apparaat.

 • 24/7 bereikbaar vanaf 38 weken zwangerschap om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn. 

 • Continue support bij de gehele bevalling, vanaf de actieve fase tot enkele uren na de geboorte.

 • Een postpartum bezoek van 1 uur, binnen 2 weken na je bevalling. Je krijgt dan alle foto's en evt. video's die ik tijdens jouw bevalling gemaakt heb.  

 • Afrondend gesprek in het 4e trimester. 

Pakketprijs 3250,- 

Alle kosten zijn incl. BTW, excl. eventuele reiskosten a 0,29 cent per km en parkeerkosten, die worden achteraf gefactureerd.

Het volgende kun je tijdens het 'parents again' traject verwachten: 

 • Gratis kennismaken via Zoom (40 min) om te kijken of het klikt, liefst met je partner aanwezig.

 • Intakegesprek met de aanstaande moeder alleen, via Zoom of in-person in mijn coach praktijk. 

 • 2 sessies van 1,5 uur (praktische) prenatale voorbereiding en/of verwerking van eerdere ervaring. Indien gewenst, speciale focus op VBAC (vaginale bevalling na een keizersnede).

 • 1 sessie van 1 uur ter voorbereiding op de periode na de geboorte + een postpartum plan template.

 • 1 partner meeting van een 1 uur 

 • Tijdens de hele periode ben ik beschikbaar voor vragen via e-mail, whatsapp en telefoon. 

 • Gratis gebruik van TENS apparaat.

 • 24/7 'on call' van 38 - 42 weken zwangerschap om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn. 

 • Continue support bij de gehele bevalling, vanaf de actieve fase tot enkele uren na de geboorte.

 • Een postpartum bezoek van 1 uur, binnen 2 weken na je bevalling. Je krijgt dan alle foto's en evt. video's die ik tijdens jouw bevalling gemaakt heb.  

 • Afrondend gesprek in het 4e trimester. 

Ik ben er volledig voor jou, je partner en jullie (ongeboren) baby!

Hier lees je in meer detail wat je van mijn high end geboorte begeleiding mag verwachten

Voor de bevalling

Tijdens je zwangerschap spreken we bij je thuis af en nemen we alles door wat je op dat moment wilt weten. We hebben het over je bevallingswensen, angsten, verwachtingen en ik geef praktische tips. Samen werken we aan je geboorteplan (aka communicatieplan) en formuleren zo helder mogelijk. Tijdens elke sessie geef ik je houdingssuggesties voor zowel voor, tijdens als na de bevalling. Ook hoe jezelf ter wereld bent gekomen bespreken we en wat dit te maken heeft met jouw toekomstige bevallig. Je krijgt een postpartum voorbereidingssessie inclusief een handig planningsdocument, zodat je ook goed voorbereid bent op de periode na je bevalling. Tevens is er een partner-meeting zodat ik ook echt tijd heb voor de wensen, angsten en vragen van je partner. 

Hoe vaak we afspreken is afhankelijk van jouw wensen en het pakket wat je kiest. Samen gaan we dit bijzondere avontuur aan.

Elke bevalling is uniek, zowel voor mij als voor jou en alle anderen die jij tijdens je zwangerschap en bevalling zal ontmoeten.

Het is aan jou om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Zoek de hulp die jij denkt nodig te hebben op deze spannende reis.

Ik zal je in een aantal sessies leren kennen en je wensen goed inprenten. Ik zal ook eerlijk vertellen als iets niet realistisch is. 

Neem deel aan een goede cursus, informeer je over de verschillende beval opties en zorg goed voor je lichaam, ziel en geest.

Bewust je bevalling voorbereiden en daar bewust doorheen gaan, dat levert je op dat je ook relaxter en bewuster door je bevalling heen gaat. En dat is weer gunstig voor jou, je kind en je partner!

Ik ondersteun je met liefde op dit pad. 

Over bevallen in Nederland kan ik je alles vertellen en ik kan je doorverwijzen naar specialisten, mocht dat nodig zijn. En mocht ik het antwoord niet hebben, dan onderzoek ik die graag samen met je. Ik weet veel over het krijgen van een kind,  maar ik beval niet van jouw kind. Ik kan verschillende houdingen suggereren en je helpen herinneren aan alles wat je hebt geleerd om te kunnen gaan met de heftigheid van een bevalling. Jij zal het zelf moeten doen. Ik ondersteun je, moedig je aan en zal er voor je zijn. Ik zal je aansporen in het helder formuleren van je wensen, je uit te spreken, zelfs tijdens moeilijke momenten. Als je geen zin hebt om te praten kan ik alleen maar proberen je gedachten te lezen. Als jij je openstelt, kan ik er echt voor je zijn.

Fysiek en emotioneel welbevinden 

Ik werk volgens een holistische visie, die er vanuit gaat dat alles met elkaar verbonden is en dat wij vrouwen geboren zijn om te baren.  Vanuit deze visie streef ik naar een bevalling met zo min mogelijk medische interventies. (Note! Ik ben niet tegen medische interventies of pijnstilling) De nadruk ligt op het fysiek en emotioneel welbevinden van een zwangere vrouw, zodat zij haar bevalling in rust en met vertrouwen tegemoet gaat. Dit doen we door ademhaling en bewustwordingsoefeningen, die je leren te ontspannen en stil te staan bij wat je meemaakt. Ook leer je een aantal houdingen om je ontsluiting te bespoedigen. Je krijgt ademhalingstips die je kunnen helpen met je weeën om te gaan. 

Optimal Fetal Positioning 

Door te focussen op de optimale positie van je kindje zowel voor, als tijdens de bevalling heb je kans op een snellere, minder pijnlijke bevalling. Deze technieken (OFP) zal je in het 3e trimester van je zwangerschap leren. Kijk ook eens op de website van www.spinningbabies.com voor meer informatie en wat deze oefeningen voor je zouden kunnen betekenen. 

Tijdens de bevalling

Tijdens de voorweeën hebben we nauw contact en kom ik naar je toe wanneer dit nodig is. Tijdens je actieve fase ben ik er continue en coach ik je er door heen. Help ik je herinneren aan ademhalingstechnieken en pijn-verlichtende houdingen en dingen. Naar wens verzorg ik massage, acupressuur of aromatherapie, zodat jij zoveel mogelijk in je kracht kan blijven. Ook ondersteun ik je (geboorte)partner met zijn/haar emoties rond de bevalling en met massagetechnieken, om toe te passen op jou. Samen zijn we er voor jou en beschermen we de rustige sfeer om prettig in te kunnen bevallen. Oftewel, holding the space. 

Mocht je pijnstilling willen, dan zorg ik ervoor dat je lichaam, ziel en geest meewerken met een spoedige ontsluiting. Elke vorm van pijnstilling gaat gepaard met verschillende ziekenhuisregels en elke vrouw reageert anders op medicijnen. Doordat ik op de hoogte ben van de protocollen, kunnen we in overleg met het ziekenhuispersoneel de best mogelijke behandeling nastreven, voor jou en je kindje.

De pijnstilling stopt jouw harde werk niet. Ik help je lichaam en geest herinneren wat te doen, in de rust die pijnstilling kan bieden.

Ik herinner het geboorteteam aan jouw bevallingswensen. In overleg creëren we een zo prettig mogelijke omgeving, waarin jij je veilig en gezien en gehoord voelt.

Als een (spoed)operatie noodzakelijk is, dan blijf ik bij je op de O.K., mits de anesthesist het goed vindt. Een keizersnede is een pittige operatie en ik kan jou en je partner begeleiden tijdens en na de operatieNadat je kindje geboren is en met je partner uit de koude OK weg moet, zal jij nog op de operatietafel blijven. Als doula houd ik je dan op de hoogte, en geef je extra rust en aandacht. 

Natuurlijk neem ik ook foto's en video's, indien gewenst. Ik respecteer jouw wensen over wat je wel en niet gefotografeerd wilt zien.

 

Na de bevalling 

Binnen 8 tot 14 dagen na de bevalling kom ik langs om te kijken hoe het met je gaat, dit is het postpartum bezoek. Waarin we terugblikken op de geboorte en je krijgt toegang tot alle foto's en eventuele video's die ik van de bevalling en daarna heb gemaakt.

En daarna... 

Nadat de kraamhulp weg is en je als nieuwe moeder door het leven gaat, neemt het leven weer normale vorm aan. Tenminste, dat lijkt zo voor de buitenwereld. Voor jou is echter niets meer hetzelfde. Je bent moeder geworden van een prachtig kindje en dat kan nogal (in)spannend zijn en je kunt je hierin soms alleen en onzeker voelen. Ook in deze periode kan ik veel voor je betekenen. Als je daar behoefte aan hebt, kan ik als postpartum doula je al tijdens de zwangerschap helpen voorbereiden op de periode na de geboorte. In de periode na de geboorte bied ik (holistische) postpartum support aan, voor lichamelijke, mentale en emotionele ondersteuning ter bevordering van jouw herstel. Ik zorg met name voor jouw en dan kan jij goed voor je kindje zorgen. Dit ook ter bevordering van de hechting met je kind. Klik hier voor meer info over postpartum support.

Recensies van moeders 

Altijd fijn om de ervaring van andere moeders te lezen over iemands dienst.  

Hieronder een aantal reviews en bedank-kaartjes. 

Review baby Charles_edited.jpg

Overige diensten

Back-up doula

Mocht ik (om wat voor reden dan ook) onverhoopt niet bij je bevalling aanwezig kunnen zijn.  Ik werk altijd met backup doula

 en maak daar van tevoren graag duidelijke afspraken over.  Als je het fijn vindt, kunnen we haar tijdens één van de voorbereidende sessies uitnodigen, zodat jullie kunnen kennismaken. Het inschakelen van de back-up doula kost je niets, ik draag daar zorg voor. Eveneens dat jullie elkaar leren kennen voorafgaand aan de bevalling. 

Postpartum support 
Gun jezelf naast of na de 8 dagen kraamzorg, lichamelijke, emotionele en praktische ondersteuning tijdens en na het kraambed ter bevordering van je eigen herstel. Iemand die je helpt bij de (borst)voeding & verzorging, de hechting met je kindje en die jouw verzorgt door voedzame maaltijden/snack/smoothies (voor) te bereiden. Licht huishoudelijk werk. Kraammassages & andere herstel bevorderend lichaamswerk. Informatie geeft over slaap- en eetritme, over wat normaal is en wanneer je je arts, verloskundige of expert moet in schakelen. Kortom, iemand die je begeleid in de transitie naar ouderschap. 

Het aanbod is op maat. Vanaf 50,- per uur, minimale afname 10 uur in de kraamperiode.

Massage

Massages zijn eigenlijk onmisbaar tijdens je zwangerschap en kraamtijd. Tijdens deze speciale periode in je leven ga je in korte tijd zo veel verandering door. En helaas is er in onze maatschappij niet altijd even veel tijd om deze periode helemaal bewust te doorleven. Boek daarom regelmatig een zwangerschapsmassage en plan die ook alvast voor in je kraambed. Even alle tijd voor jezelf. Zodat je echt kan ontspannen, voelen en kunt zijn. Dankbaar verbinding maken met jezelf en je baby.

Vanaf 14 weken zwangerschap bied ik zachte ontspanningsmassage aan. Op mijn locatie of ik neem mijn comfortabele massagetafel - met uitsparing voor borsten en buik - mee naar jouw huis.

Postpartum massages & behandelingen geef ik vanaf dag 1 na je bevalling, maar ook afhankelijk van hoe de bevalling verliep en hoe je je voelt. Neem contact op als jij dit wilt, of een zwangere vriendin wilt verrassen. Ze zal je eeuwig dankbaar zijn. 

Eenmalige privé sessie

Wil je geen doula bij je bevalling, maar heb je wel de behoefte aan ondersteuning om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling?  Zoals bijvoorbeeld Optimal Fetal Positioning. of een bevalplan samen opstellen of een bepaalde angst verder 'onderzoeken' en meer ontspannen de bevalling tegemoet gaan.  Als ervaren doula & Holistisch Coach denk ik graag me je/jullie mee. Stuur me een mail of bellen is sneller. 

Cadeaubon idee

Een gift card - met een door jouw gekozen bedrag of behandeling - geldig 6 maanden na aanschaf, zodat je familie en vrienden je een écht waardevol cadeau kunnen geven: een liefdevolle bijdrage tijdens de zwangerschap of postpartum periode. Mag ook gebruikt worden voor een zwangerschapsmassagebabymassage cursus of postpartum behandeling, zoals bengkung belly binding. Ze zal je eeuwig dankbaar zijn. Voor meer informatie of de algemene voorwaarden, stuur me een mail.

Iedereen verdient ondersteuning.

Gun jij het jezelf, je partner of baby?

bottom of page