top of page

Boeken

Een greep uit m'n favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken en alles rondom geboorte. Boeken zijn voeding voor de ziel. Lezen kan heerlijk ontspannend zijn of inzichten geven. 

Veel leesplezier en ik ben benieuwd wat je er van vond. Laat je een berichtje achter?

Ook als je een boek hebt waarvan je vind dat hij hier niet kan ontbreken. 

Ina May's Guide to Childbirth.jpg

Ina May's
Guide to Childbirth

The international bestseller that has helped millions of women trust in their body - and their baby - and give birth without fear. Using the mind-body connection to help labour progress calmly and safely. 

Bevallen op eigen kracht.jpg

Bevallen op eigen kracht

 Eigen-wijze vrouwen die zelf bepalen hoe zij bevallen worden soms lastig gevonden door gynaecologen en verloskundigen. Wendy Schouten is zo'n eigen-wijze vrouw. Met haar boek breekt zij een lans voor de natuurlijke professionaliteit en eigen kracht van vrouwen tijdens de zwangerschap en bij het bevallen.

mama'en.jpg

Mama'en

Het boek voor de vrouw die moeder wordt. Zorgen voor jezelf tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. 

Moeiteloos jezelf zijn.jpg

Jezelf ZIJN

In Moeiteloos jeZelf zijn worden  de simpele geheimen voor een zorgeloos leven prijsgegeven. Het heeft mij anders doen laten kijken, naar de relatie die je als mens hebt met jeZelf, met de ander, met de materiële wereld en met mijn 'missie'. 

van klacht naar kans.jpg

Lichaamsbewust

Met een holistische visie naar je lichaam en klachten kijken.  Hoe je dat doet, wat daarbij komt kijken en waarom dit je leven verandert.

Levenskracht Nienke Stoop.jpg

Levenskracht

Jouw eerste 1000 dagen. Ze bevatten de sleutels tot het ontsluiten van jouw unieke levenskracht. Hoe mooi of moeizaam ze ook zijn geweest.

In het verhaal van jouw eerste dagen ligt het potentieel voor vitaliteit, vruchtbaarheid en levensgeluk dat jij in dit leven tot je beschikking hebt. 

De-eerste-veertig-dagen.jpg

De eerste 40 dagen

De eerste veertig dagen na de geboorte van een kind zouden een essentiële en bijzondere periode van rust en herstel moeten zijn voor de jonge moeder en de binding met haar baby.  Tal van culturen kennen een periode van ‘cocoonen’ na de bevalling.

Schermafbeelding 2022-08-22 om 08.24.16.png

Zwangerschaps-kalender

 Dé bewuste zwangerschaps- kalender van week tot week voor zwangeren met weetjes en positieve geboorteverhalen.

Je leest naast de ontwikkeling van je baby en jouw lichaam veel handige, bewuste en natuurlijke tips over de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Over hoe je in eigen regie kan bevallen en bewuste keuzes kan maken voor jou, je baby én de natuur. 

playing big.jpg

Playing Big

Dit boek heeft me geholpen groter te dromen en handelen. Stop playing small. You are worth it!

Helende kracht van acceptatie.jpg

Acceptatie

De grootste veranderingen vinden plaats vanaf het moment dat je niet meer gelooft dat er iets veranderd moet worden.

spirit babies.jpg

Spirit Babies

Vond ik heel fijn om te lezen na mijn zwangerschapsafbreking. Veel cliënten kunnen dit boek enorm waarderen na een miskraam of als het zwanger worden wat langer duurt dan gewenst. Ook fijn als je zwanger bent en wilt verbinden met je (ongeboren) kindje. 

vierde trimester.jpg

Het vierde trimester

Jouw gids voor de kraamtijd. Voor lichamelijk herstel, emotionele balans & hernieuwde vitaliteit.

cranio zelfbehandeling.jpg

Cranio sacraal zelfbehandeling

Biedt talloze behandelingen die je zonder verdere voorbereiding zelf kunt uitvoeren. Perfecte aanvulling op cranio sacraal behandelingen van een therapeut. Bevorder de genezing van binnenuit, ondersteun de zelfregulering en breng je hele lichaam in harmonie.

kracht van kwetsbaarheid.jpg

Kwetsbaarheid

Brené Brown is top. Dankzij dit boek heb ik geleerd kwetsbaarheid te omarmen, de kracht ervan te voelen. Moediger. Een stukje perfectionisme te laten varen en uitdagingen aan te gaan. 

Inner compass cards.jpg

Inner Compass

Ik gebruik ze dagelijks voor persoonlijke groei en zelfreflectie. Brengt me op speelse wijze in contact met m'n intuïtie, van waaruit ik in staat ben koers te bepalen met m'n eigen innerlijke kompas.

bottom of page